andreu sotorra

[Carezza en W - La columna - Capítol 2 - Fragment 13]


  [Anterior]


  A la mitjanit en punt, quan la humanitat sencera traspassava el mil.lenni, Aufidi i Joost Tsooj es donaven la mà al mig de la passarel.la de fusta del pont ondulat de l'Estació Marítima, allà mateix on, en hores de trànsit portuari, les ales del pont s'elevaven per deixar passar els iots de vela alta.
  No havien parlat de testimonis, però era clar que ni l'un ni l'altre en volien. Aquell era un duel en privat. D'honor i orgull personal i prou.
  Van posar els rellotges en hora. El d'Aufidi, un IWC de la International Watch Company Limited Schaffhausen de Suïssa --or de 18 quirats. Resistent a l'aigua fins a 50 metres. Calendari, cronòmetre i despertador. Corretja de braçalet tamb en or. Prop de mig milió--. El de Joost Tsooj, un Bulgari Esport --or de 18 quirats. Corretja d'acer. Moviment automàtic. Impermeable. Maquinària suïssa. més de mig milió--.
  Van repassar i recitar les característiques dels seus cavalls. El columnista Aufidi tenia aparcat a popa del pont de fusta --banda de muntanya-- un Volkswagen Sharan amb motor VR6 de gasolina i 174 CV --Doble airbag. Direcció assistida. Tancament centralitzat. Tercer llum de fre. Computadora de bord. Seients davanters regulables. Immobilitzador antirobatori. Fars halògens antiboira. Audio amb deu altaveus. Aire condicionat. Uns quatre milions amb impostos inclosos--. El jove Joost Tsooj tenia aparcat a proa del pont --banda de mar-- un Lexus GS 300 --la perfecció només té un preu. Doble airbag. Cinc places. Sistema de tensat de cinturons (TEN). Estructura reforçada. Sistema QUATTRO de seguretat de tracció en revolts. Carrosseria d'acer galvanitzat. Deu anys de garantia de corrosió. Encès electrònic programat. Tancament centralitzat de portelles. Respatllers als seients. Alarma antirobatori. Fars antiboira. Aire condicionat. Quatre cilindres i 230 CV. Prop de cinc milions amb impostos. Sis anys de garantia total. Revisió manteniment gratuïta dels primers 100.000 km. Assegurança accidents ocupants fins a 70 milions. Targeta preferent Lexus Privilege Service--.
  L'Aufidi es va sentir satisfet de competir amb un contrincant de primera categoria. Es van saludar gairebé com dos orientals en lluita. Es van encaminar pel llarg de la passarel.la, cadascú cap al seu vehicle. Aufidi a popa. Joost Tsooj a proa. Casualment, els dos portaven un vestit fosc d'Emporio Armani, amb americana d'una fila i tres botons i pantalons amb dues pinces. Les seves sabates de pell Moore trepitjaven elegantment la passarel.la de fusta del pont. Armani i Moore eren detalls sense importància, però que al hall central de la Borsa deletaven si Aufidi o Joost Tsooj es movien en el ram dels economistes o els seus satèl.lits.
  El duel va ser molt ràpid. El mar, sota el pont, a penes notava les onades en coma que ja eren mortes quan arribaven a port. Tocaven les dotze a tots els campanars. Els dos rellotges de polsera del parell de duelistes van fer els senyals acústics de final de mil.lenni programats, anys abans, pels artesans suïssos --un detall poètic que Aufidi i Joost Tsooj van agrair per dins--. Tot el món va viure uns minuts emborratxats de bogeria i focs d'artifici pel traspàs mil.lennari.

  [Continuació]
| Dalt | Índex i presentació |