GUIES DE LECTURA
Alabatxitxau!
- Temes principals:
Realitat i fantasia, ironia.
- Temes secundaris:
Humor, absurd, animals, veritat i mentida, soledat, vellesa, professions, circ, apostes, institucions acadèmiques, biblioteques públiques, bancs, impostos, poder.
- Activitats
1. Taller oral. Cada grup s'encarrega d'un treball que exposarà oralment o organitzarà l'activitat perquè hi participin la resta de grups, de tal manera que tothom sigui responsable d'un tema i, alhora, participi en altres.
1.1 Informe sobre comunicació. (El gall Pau). Recollir informació sobre els diferents sistemes comunicació actual (mòbil, internet, fax...) i explicar com funcionen.
1.2. Interferència telefònica. (El tímid gos Lulú ). Escriure guions de diàlegs curts entre dues persones per telèfon i que s'hi interfereixi una veu. Reproduir-los oralment.
1.3. Projecte cavalcada. (La velleta del bungalow). Fer un projecte de cavalcada de Reis.
1.4. Reglament joc. (L'altre-mico-de-Puerto-Rico). Fer un reglament per regular el joc de la Loto que tingui màxim deu articles. Presentar-los a discussió dels altres grups.
1.5. Fira xarlatans. (Les puces d'un carter calb). Cadascú ha d'intentar vendre un producte insòlit, utilitzant rodolins.
1.6. Com aconseguir un crèdit. (El porquet banquer). Demanar assessorament a un expert de banca sobre avantatges, inconvenients i tràmits per obtenir un crèdit bancari. Fer-ne un informe i exposar-lo.
1.7. Programa de circ. (La Selvàtica). Recollir vocabulari sobre circ i artistes. Fer un programa per anunciar la presentació d'un circ a la ciutat.
1.8. Discurs programàtic. (L'acadèmic dels conills). Diversos candidats preparen el discurs d'ingrés d'encarregat de biblioteca del centre.
1.9. Menú. (Alabatxitxau per palets!). Fer una carta de menú amb els ingredients que conrea el personatge del conte.
Més propostes. Podeu ampliar més informació i propostes de treball descarregant aquest Itinerari de Lectura [format pdf], elaborat pel Servei d'Immersió i Ús de la Llengua, del Departament d'Educació de la Generalitat de Catalunya, a partir d'un treball de recerca dels autors: Montserrat Cerdà Morera, Francesc Gil Lluch, Marta Puig Sabanés, M. Josep Simó Peralta i Maria Areny Busquets [coordinació]. Barcelona, 1998. Revisat i actualitzat per M. Àngels Rubio Sánchez. Barcelona, 2008. Edició a càrrec de la Institució de les Lletres Catalanes del Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació de la Generalitat de Catalunya. Barcelona, 2009.
[Per escoltar un fragment a IVOOX llegit per l'autor, cliqueu aquí
Tornar a Catàleg Llibre
Tornar a Índex Guies de Lectura